Pieni venäläinen maalaiskaupunki herää eloon, kun siellä saadaan tietää vieraaksi saapuneesta valtion virkamiehestä. Kuka hän on ja miksi tämä reviisoriksi kutsuttu virkamies on saapunut juuri tähän kaupunkiin? Tästä asetelmasta ammentaa hauskuutta ja havaintoja Nikolai Gogolin satiirinen klassikkokomedia Reviisori (1836), joka irvailee ihmiselle ominaisille piirteille kuten ahneudelle, tekopyhyydelle ja vallanhimolle.
Harjun kesäteatterin tämän kesän näytelmän ohjaa Ville Vehmasaho, joka on aiemmin ohjannut Harjulle hulvattomat ja sisällökkäät komediaklassikot Jeppe Niilonpoika ja Olviretki Schleusingenissa. Rooleissa nähdään 9 innokasta, teatterintekemisessä ja harrastuksessa kokenuttakin näyttelijää.
Alkuperäisteos: Nikolai Gogol
Ohjaus ja sovitus: Ville Vehmasaho
Ohjaajan avustaja: Eero Vehniäinen
Rooleissa: Outi Hautanen, Karoliina Mäenpää, Miili Korhonen, Mirva Tapper, Mei Lin Chen, Laura Jouhtimäki, Heidi Maaranen, Juulianni Lehtolahti, Ville Vehmasaho
Lavastus: Waldemar Suurkari, työryhmä
Puvustus: Janita Kesäniemi
Graafinen suunnittelu: Pekka Kontio
Tuotanto: Jyväskylän Kansannäyttämö