FYYSISTÄ TEATTERIA JA MERIROSVOJA HARJULLA
Jyväskylän Kansannäyttämön uusi koko perheen näytelmä Saaren kätköissä on tarina siitä, millaista on kokea Aarresaari.
Aarresaari (1883) on Robert Louis Stevensonin seikkailuromaani, jossa nuori Jim Hawkins kuvailee seikkailujaan legendaarisella Aarresaarella merirosvojen kanssa. Teos ja kirjailija olivat aikanaan suurimpia seikkailuromantiikan kulmakiviä.
Harjun kesäteatterissa nähdään fyysinen koko perheen teatteriesitys, joka räiskyy energiaa, leikkimielisyyttä ja huumoria moneen makuun. Teoksessa näet monia tuttuja ja vielä tuntemattomia hahmoja, tyylikkäitä asuja ja aivan omanlaisensa äänimaailman.
Juuso-Matias Maijasen ohjaama kantaesitys punoutuu kasaan kohtauksista, joiden välillä oleva logiikka voi jäädä humoristisesti tyylin itsensä jalkoihin. Ehkä sinäkin löydät tästä esityksestä sen varsinaisen aarteen – tai sitten jotain aivan muuta saarelle kätkettyä.
Juuso-Matias Maijanen on valmistunut ammattikorkeakoulu Novian fyysisen teatterin linjalta keväällä 2015. Hän on keskittynyt miimin, näyttämötaistelun ja naamioteatterin taiteelliseen tutkimiseen ja opettamiseen pääasiassa Tampereen seudulla, esimerkiksi Suomen Musiikkiteatteri Akatemialle ja Treenit ry:lle. Hän on opiskellut myös Jyväskylässä, jossa hänet näki usein mukana JYT:n teatterikerhossa sekä esimerkiksi Jyväskylän työväenteatterin näyttämöllä ja historiallisen miekkailun seuran aktiivijäsenenä.
Lisätiedot: ohjaaja Juuso-Matias Maijanen, ihmisteatteri.com.
Ohjaus Juuso-Matias Maijanen
Alkuteos Robert Louis Stevensonin Aarresaari
Lavalla Marianne Heinineva, Miili Korhonen, Sari Jussila, Simo Jussila, Katariina Olkkonen
Puvustusvastaava Anniina Saari
Puvustajat Anni Lahti, Hanna Karvonen
Puvustusassistentti Iida Korpela
Lavastustyöryhmä Waldemar Suurkari, Petra Luukkainen, Matias Riekkola ja muita apukäsiä
Graafikko Pekka Kontio
Pressikuvat Aino Martiskainen