Kuolleiden henget vie katsojan Edgar Allan Poen maailmaan, missä kauneus ja kauhu, valo ja varjo ovat yhdeksi ja samaksi kietoutuvaa todellisuutta. Unen ja valveen, elämän ja kuoleman rajat hämärtyvät ja ylittyvät.

Episodimaisen rakenteen Poen runoista ja novelleista nivoo yhteen ohjaajan käsikirjoittama kehyskertomus, joka kuvaa kirjailijan elämäntarinan käänteitä. Millainen oli ihminen teosten takana, ja mikä hänen oma tragediansa?

Esityksen teksti sovituksineen on kokonaisuutena uusi, ja kyseessä on tämän muotoisena sen kantaesitys. Ohjauksesta, dramatisoinnista ja audiovisuaalisesta suunnittelusta vastaa Pekka Paussu, kokenut harrastajateatterin tekijä joka on toiminut aiemmin lähinnä tekniikan parissa. Kuolleiden henget on hänen esikoisohjauksensa.

Mukana on eri ikäisiä kokeneita ja uudempia näyttelijöitä, jotka ovat aiemmin olleet mukana useissa Jyväskylän seudun harrastajateattereissa.

Tervetuloa Teatteri Miilun pehmeisiin penkkeihin kokemaan ainutlaatuinen ja vaikuttava teatterielämys.varmuuksineen ja odotuksineen.

Teksti: Edgar Allan Poe ja Pekka Paussu
Ohjaus ja sovitus: Paussu
Valo- ja äänisuunnittelu, tekniikan ajo: Paussu
Puvustus, lavastus ja tarpeisto: Työryhmä, Paussu
Tuotanto: Paussu, Sami Valkonen ja Jyväskylän Kansannäyttämö
Graafinen suunnittelu: Ville Vehmasaho
Valokuvat: Timo Laakso
Rooleissa: Peitsa Suoniemi, Jenni Takalo, Tero Yli-Hallila, Kari Aliranta, Kimmo Hannula ja Risto Paju.