William Shakespearen Kesäyön unelma (A Midsummer Night´s Dream) on osannut säilyttää suosionsa sukupolvelta toiselle. Sen ajattomat ja eittämättä aina elämään kuuluvat teemat, väärinkäsitykset ja kommellukset ovatkin mainio pohja sanalle komedia. Tässä satukomediassa maahinen puuttuu ihmisten tunteisiin taioillaan keijukaisten kuninkaan määräysvallan alla. Maahisen rohdot purevat ihmisiin odotetusti ja sekamelska voi alkaa, rakkaus vaihtaa kohdetta silmänräpäyksessä.

Vaikka Shakespearen kirjoittamien näytelmien suuri suosio perustuu ajattomiin teemoihin, kulloinenkin ajanjakso tuo niihin väistämättä muistumia tämän päivän menosta. Dramatisoidessa tätä klassikkoa uudelleen on käytetty myös oikeutta liittää mukaan tämän päivän terminologiaa ja rinnastuksia aikamme tapahtumiin. Näin voidaan varmistaa, että jokainen vuosikymmen saa oman Shakespearensa uunilämpimänä ja tuoreena tulkintana.

Ohjaaja ja dramatisoija Panu Pihlajakari on pitkän linjan teatterintekijä ja harrastaja, vuosien varrelta löytyy mukanaoloa ja ohjauksia Jyväskylässä 90-luvulta lähtien mm. Yövieraat-ryhmässä, Ad Astrassa, Ylioppilasteatterissa ja Pahnanpohjimmaisissa. Tämän näytelmän myötä hän tekee paluun Keski-Suomeen. Teatterintekijänä hän ei koskaan ole ollut kovin pateettisen tarinankerronnan ystävä – joten hän antaa tälle tulkinnalle saatesanat: ”Antakaa anteeksi hölläpäisyyteni”.

Käsikirjoitus: William Shakespeare
Ohjaus ja dramatisointi: Panu Pihlajakari (Lauri Siparin suomennoksen pohjalta)
Rooleissa mm.: Matti Koskimaa, Laura Jouhtimäki, Heta Mattila, Emilia Suomalainen, Sari Villanen, Merja Lepistö, Ani Parviainen, Jenna Korpela, Perttu Saraniva
Puvustus: Katja Mankinen ja Raija Saukko
Lavastus ja rekvisiitta: Työryhmä ja apujoukot & voimat
Graafinen suunnittelu: Pekka Kontio
Tuottaja: Sami Valkonen

Esitykset

Ensi-ilta Pe 13.7. klo 18

Su 15.7. klo 18
Ke 18.7. klo 18
To 19.7. klo 18
Su 22.7. klo 15
Ti 31.7. klo 18
Ke 1.8. klo 18
La 4.8. klo 18
Su 5.8. klo 15 ja 18
To 9.8. klo 18
Pe 10.8. klo 18
Su 12.8. klo 15 ja klo 18
Pe 17.8. klo 18
La 18.8. klo 18

Muutokset tai lisäykset mahdollisia.

Esitykset Harjun kesäteatterissa, joka sijaitsee Jyväskylän Harjulla Mäki-Matin kaupunginosan puoleisella rinteellä ja on hyvin lähellä esim. Vesilinnan näkötornia ja ravintolaa (Ihantolantie 5). Autolla tulijoita suositellaan jättämään auto esim. Vesilinnan parkkipaikalle.

Esityksen kesto n. 1 t tai hieman yli, ei väliaikaa.

Liput: Aikuiset 14 €, työttömät, opiskelijat, eläkeläiset 10 € ja lapset n. 4 – 14-v. 8 €. Ryhmäalennus 10 ja useamman hlön ryhmille 2 €/lippu.

KeHy:n Rinkilippu 5 € (jäsenteatterin jäsenkortti esitettävä lipunmyyjälle, ei ennakkomyynnissä).