Jyväskylän Kansannäyttämö tarttuu jälleen 8 vuoden jälkeen Dario Fo:hon, draaman ja komedian mestariin.

 

 

Ensi-illassa 9.10.2020 tarinoita Dario Fo:lta (kahdessa tarinassa eli ”Herääminen” ja ”Meillä kaikilla on sama tarina” kirjottajana on myös hänen vaimonsa Franca Rame). Esityksen ohjaa Tarja-Liisa Qvintus.

 

 

Dario Fo on ainoa, joka on saanut Nobel-palkinnon Samuel Beckettin lisäksi draamakirjallisuudesta. Beckett v. 1969 ja Dario Fo v. 1997.

Nyt nähdään Herääminen, Meillä kaikilla on sama tarina, Lasaruksen kuolleista herääminen ja Perhoshiiruli. Ne ovat tarinoita, joista ilveilijä puhuu. Säälimättömiä, röyhkeitä, kantaaottavia, hauskoja ja sivaltavat meitä tärkeistä asioista eli juuri niistä mistä pitää puhua. Dario Fo on ihmisyyden puolella. Hän on vastaan yhteiskunnan epäkohtia, poliitikkoja, kirkkoa ja ahneita ihmisiä. Hän puhuu niiden puolesta, jotka ovat heikoimmilla.

 

 ”Herääminen” kertoo naisesta, joka elää työläisyhteiskunnassa, jossa vaaditaan liikaa. (roolissa Maarit Laakkonen, suom. Liisa Ryömä)

 ”Meillä kaikilla on sama tarina” on tarina naisena hyväksynnästä, mikä riittää? Samalla se on hauska aikuisten tarina sadun muodossa. (roolissa Tiina Siitonen, suom. Liisa Ryömä)

 Väliajan jälkeen nähdään ”Lasaruksen kuolleista herääminen”, jossa kansa odottaa herkeämättä Ihmeidentekijää, joka mahdollisesti saa Lasaruksen henkiin. (roolissa Esa Valkila, suom. Aira Buffa)

  Viimeisenä näemme tarinan ”Perhoshiiruli”, jossa lammaspaimen etsii elämää ja pientä hiirulia. (roolissa Aapo Salonen, suom. Liisa Ryömä)

 

Kesto 2 h (väliaikoineen)
Ikäsuositus + 13 v

 

Musiikki: Ari Järvinen
Valot ja äänet: Ville Jaatinen
Valokuvaus: Maija Holma
Julistekuva: Tuukka Toijanniemi
Graafinen suunnittelu: Tiina Siitonen

Lavastus: Tarja-Liisa Q ja Toni S. Halonen
Puvustus: työryhmä

 

Esityspäivät

ENSI-ILTA pe 9.10. klo. 19
la 10.10. klo. 18
su 11.10. klo. 15
ke 21.10. klo. 19
to 22.10. klo. 19
pe 23.10. klo. 19
la 24.10. klo. 15 ja 19
su 25.10. klo. 15

 

Liput: 15 € Peruslippu / 10 € Työtön, eläkeläinen, varusmies, sivari, opiskelija / 5 € Kehy ry:n rinki

Varaukset: http://www.kansannayttamo.fi/varaukset sekä liput@kansannayttamo.fi

Esityspaikka: Teatteri Miilu, Sammonkatu 7