Jyväskylän Kansannäyttämö

Image 2

Jyväskylän Kansannäyttämöllä on vahvat perinteet Jyväskylän harrastajateatteritoiminnassa. Kansannäyttämön historia alkoi vuonna 1956.
Teatterin harrastamisen voi aloittaa jo lapsena Kansannäyttämön teatterikerhoissa, ja yläikärajaahan ei ole. Uudet innokkaat jäsenet pitävät huolen siitä, että toimintahistorialtaan yli viisikymppisen yhdistyksen meno pysyy koko ajan nuorekkaana.

Lasten teatterikerhoja Kansannäyttämö on järjestänyt jo useiden vuosien ajan. Teatterin monipuolisen harrastamisen voi aloittaa jo lapsena Kansannäyttämön teatterikerhoissa ja yläikärajaahan ei ole.

Toiminta riveissämme on antanut monille harrastajillemme kipinän hakeutua teatteriammattiin, ja porukastamme moni onkin päätynyt alan opintoihin ja ammattinäyttelijäksi.

Syksyn ja kevään teatterituotanto keskittyy Kansannäyttämön sisäteatteritilaan, Teatteri Miiluun. Kesäteatteria esitetään perinteisesti Harjun kesäteatterissa.

Harjun kesäteatteri sijaitsee ainutlaatuisella paikalla Jyväskylän Harjulla Pitkäkadun varrella aivan keskustan tuntumassa. Kansannäyttämön kesänäytelmien ympäristönä Harju on ollut vuodesta 1972. Mäntyjen katveessa, vikkelien oravien ja lenkkeilijöiden seurassa, voi kokea jokakesäisen teatterielämyksen. Väliajalla maistuvat kioskin erinomaiset antimet.

Teatteri Miilu on Jyväskylän Kansannäyttämön sisäteatteritila. Se sijaitsee Sammonkatu 7:ssä Jyväskylässä. Teatteri Miilu on avattu 2003, ja se tarjoaa monipuolisia kulttuurielämyksiä; sekä omia että vierailevia ensi-iltoja ja muita esityksiä.

Vuokraamme Teatteri Miilua myös ulkopuoliseen käyttöön, katso lisätiedot Tervetuloa -linkistä.Tervetuloa Kansikselle!

Image

Tule mukaan Kansannäyttämölle harrastamaan, jäseneksi yhdistykseen ja nettiyhteisöön sekä tietenkin katsomaan esityksiä.

Tiedot meneillään olevista ja tulevista esityksistä löydät heti etisivulta. Kaikki menneet esitykset löytyvät Arkistosta Arkistosta .

Vuokraamme Teatteri Miilua myös harjoitus- ja esitystilaksi sekä muihin soveltuviin tarkoituksiin.Kansannäyttämö kartalla

Kartta latautuu...
   


Teatteria pääset tekemään kun tulet vain mukaan. Ota ensin yhteyttä vaikka Viesti -lomakkeella. Kerro jotain itsestäsi, mitä osaat ja mikä Sinua kiinnostaa. Sähköpostilistallemme voit liittyä ilman jäsenyyttäkin. Listalla saat tietoa tulevasta ohjelmistosta ja muusta toiminnastamme.

Meidän kivojen ihmisten joukkoon mahtuu aina uusia innokkaita teatterintekijöitä. Teatterin tekeminen on ryhmätyötä ja harrastaa voit omien taitojesi ja mielenkiintosi mukaan. Näyttelijöiden lisäksi teatterissa tarvitaan lipunmyyjiä, kirjoittajia, ohjaajia, lavastajia, puvustajia, äänten ja valojen suunnittelijoita ja ajajia, maskeeraajia, järjestäjiä, kahvinkeittäjiä... Jokainen löytää mieleistään tekemistä.

Hyvään teatteriesitykseen tarvitaan - yleisön lisäksi - taitavien esiintyjien ja taustatatiimin luovaa yhteistyötä, yhteinen päämäärä ja halu yhdessä tekemiseen. Tule mukaan porukkaamme!

Liittymällä Kansannäyttämön jäseneksi saat syys- ja kevätkirjeissä tietoa ohjelmistosta ja suunnitelmista. Jäsenenä pääset myös mukaan 5 euron rinkiin, eli saat alennuksen Jyväskylän alueen harrastajateattereiden esityksistä. Jäsen on myös Kansannäyttämöllä toimiessaan vakuutettu tapaturmien varalta.

Jäseneksi liittyminen on helppoa. Lataa Jäsentietolomake itsellesi, ja toimi ohjeiden mukaan.

Voit myös liittyä ilman jäsentietolomaketta. Tarvitsemme nimesi, kotiosoitteesi ja sähköpostiosoitteesi. Kirjoita ne maksulomakkeen viestikenttään. Maksa jäsenmaksu tilille: Keski-Suomen Osuuspankki, saaja: Jyväskylän Kansannäyttämö ry, FI11 5290 0240 1359 94, BIC: OKOYFIHH.

Jos maksat myös muiden, kuin oman jäsenmaksusi, ilmoitathan samat tiedot myös heistä.

Jäsenmaksu vuonna 2017 on 18 euroa.Vuokraamme Teatteri Miilua harjoitus- ja esitystilaksi sekä muihin soveltuviin tarkoituksiin.
Hinnoittelu
Tuntiveloitus: käyttäjän kanssa neuvoteltu veloitus per käyttötunti, tuntiveloituksen hinta riippuu käyttötuntien määrästä
Kertaveloitus: käyttökerralta sovittu kertasumma, esim. per ilta
Muu erikseen sovittava käytäntö
Minimivuokrausaika kaikissa tapauksissa on 3 tuntia
Intiimin Teatteri Miilun mukavasti pehmustettuihin (entisen jyväskyläläisen elokuvateatteri Elohuvin) istuimiin mahtuu 45 katsojaa. Tarvittaessa järjestyy 10 lisäpaikkaa. Käytettävissä on perusteatteritekniikka ja kahvio.
Katso yhteystiedot Ota yhteyttä -linkistä.


Ota yhteyttä

Image 2

Kerro asiasi Viesti-lomakkeella, sähköpostilla tai puhelimella. Anna palutetta tai kysy muuten vaan Kansannäyttämön toiminnasta. Vastaamme kaikille.
Ota yhteyttä Viesti-lomakkeella

Pyydän yhteydenottoa
Liityn sähköpostilistalle


HUOM! Lähetä lippuvarauksesi suoraan alempana mainittuun sähköpostiosoitteeseen, niin se menee välittömästi oikealle taholle.Puhelinnumerot

050 572 4572
Puheenjohtaja Sami Valkonen
040 966 2914
Lippuvaraukset

Sähköpostit

kansannayttamo[at]kansannayttamo.fi
Kysy tai kerro mitä vaan

puheenjohtaja[at]kansannayttamo.fi
Puheenjohtaja vastaa kysymyksiisi

liput[at]kansannayttamo.fi
Lippuvaraukset ohjelmistossa oleviin esityksiin

tiedottaja[at]kansannayttamo.fi
Ulkoinen ja sisäinen tiedotus

tuottaja[at]kansannayttamo.fi
Ohjelmistossa olevien produktioiden tuotanto

nuoret[at]kansannayttamo.fi
Lasten ja nuorten toiminta

rahastonhoitaja[at]kansannayttamo.fi
Laskutus-, jäsenmaksu- ja jäsenrekisteriasiat

yllapitaja[at]kansannayttamo.fi
Nettisivujen ja sähköpostilistojen ylläpito

Postiosoite

Jyväskylän Kansannäyttämö
c/o Sami Valkonen
Sammonkatu 3 C 32
40100 JYVÄSKYLÄ

Käyntiosoitteet eli teatterimme

Teateri Miilu, Sammonkatu 7, Jyväskylä
Harjun kesäteatteri, Pitkäkatu 42, Jyväskylä


Arkisto ja galleria

Image 2

Teatteri Miilun ja Harjun kesäteatterin ohjelmistoa vuosien varrelta. Linkkien takaa löytyvät myös esitysten kuva-arkistot. Vierailuesityksiä ei ole arkistoitu.

Jyväskylän Kansannäyttämön internetiin dokumentoitu aika alkaa vuodesta 2001.2017
Ensi-ilta
Image 2

Kun näytelmä loppuu, alkavat ensi-iltabileet. Ensi-ilta kuvaa yhden teatteriyhteisön dramaattisia ihmissuhteita ja haavojen paljastumista intensiivisenä pakettina.

Esittelysivu
Reviisori
Image 2

Nikolai Gogolin satiirinen klassikkokomedia Reviisori, joka irvailee ihmiselle ominaisille piirteille kuten ahneudelle, tekopyhyydelle ja vallanhimolle.

Esittelysivu
Pessi ja Illusia
Image 2

Koko perheen satu. Alkuperäisen romaanin pohjalta Tinja Kuvajan dramatisoima koko perheen näytelmä nostaa keskiöön ystävyyden, rakkauden ja maailman kovuudessa selviytymisen teemat, joita tuodaan näyttämölle myös liikeilmaisun keinoin.

Esittelysivu
Hamlet
Image 2

Se klassikko ja se monologi. Kansannäyttämö jatkaa klassikkolinjaa tarjoamalla hieman uudistetun ja kansankielellä esitetyn version Shakespearen Hamletista.

Esittelysivu
2016
WTH1801 - Humiseva Harju
Image 2

Esityksessä tulkitaan Emily Brontën klassikkokirjaa nykyteatterillisin ottein ja tutkitaan teatteritaiteen fyysisiä mahdollisuuksia ilmentää tarinan sisältöjä ja roolihahmoja.

Esittelysivu
2016
Saaren kätköissä
Image 2

Fyysinen koko perheen teatteriesitys, joka räiskyy energiaa, leikkimielisyyttä ja huumoria. Juuso-Matias Maijasen ohjaama kantaesitys perustuu Robert Louis Stevensonin seikkailuromaaniin Aarresaari (1883).

Esittelysivu
2016
Jämäjengi
Image 2

Jämäjengi on rytmikäs koko perheen musiikkinäytelmä, joka nousee asenteella barrikadeille mielikuvituksen, ystävyyden ja omana itsenä olemisen puolesta.

Esittelysivu
2016
Lokki
Image 2

Vaikka Anton Tšehovin Lokissa korostuvat teemat ihmisen sisäisestä tyhjyydestä ja kyvyttömyydestä täyttää sitä toisella, tapahtumien raadollisuus saa tragikoomisuudessaan katsojan nauramaan.

Esittelysivu
2015
Narttujuttu
Image 2

Traaginen ronski musiikkikomedia, jonka keskiössä on seksuaalinen itsemääräämisoikeus. "Maailma ei antanu mun olla hellä runotyttö. Niin musta sitten tuli vittumainen narttu." Kantaesityksensä saavan näytelmän yhteistyökumppanina toimii raiskauskriisikeskus Tukinainen.

Esittelysivu
2015
Kerrasta poikki
Image 2

Kerrasta poikki on iloinen ja kepeä kantaesitys ihmisistä valintojen äärellä. Parisuhteelta kysytään ikivanhaa kysymystä: "Ollako vai eikö olla?" Mutta kuinka vastata kun pelkää valitsevansa väärin?

Esittelysivu
2015
Jeppe Niilonpoika
Image 2

Yhteiskunnallisesti kantaaottava komedianäytelmä. 1700-luvulla vaikuttaneen tanskalais-norjalaisen kirjailijan näytelmään pohjautuen, ohjaaja Ville Vehmasahon dramatisoimana.

Esittelysivu
2015
RIMBAUD JA VERLAINE - Eli eräs tutkielma rakkaudesta
Image 2

Näytelmäteksti on uskollinen tositapahtumille ja lainaa repliikeissään osin suoraan Rimbaudin proosarunoutta. Elämäkerrallisuuden lisäksi esitys on yleismaailmallinen ja edelleen ajankohtainen kuvaus nuorten aikuisten identiteettihapuilusta.
Eeva Leinosen esikoisteksti ja kantaesitys.

Esittelysivu
2014
Suljetut Ovet
Image 2

Hymytön musta tragikomedia, jonka tavoiteena ei ole naurattaa. Mihin asioihin ihminen takertuu eläessään ja onko se olemassaolomme kannalta tärkeää? Jean-Paul Sartren käsikirjoittaman eksistentialismin klassikon sovitus.

Esittelysivu
2014
Seitsemän siskosta
Image 2

Kumarrus Kivelle ja niiaus naisille. Tragikoominen tarina seitsemän orvon tyttären kolhuisasta elämästä, jossain päin Suomea, jossain ennen meitä.
Ville Kiljusen dramatisointi Aleksis Kiven hengessä.

Esittelysivu
2014
Olviretki Schleusingenissa
Image 2

Näytelmässä käsitellään sodan mielettömyyttä oluenhuuruisesta näkökulmasta. Onko sodassa, rakkaudessa ja humalanhaussa kaikki keinot sallittuja?
Aleksis Kiven klassikkonäytelmä esitetään uusintana vuodelta 2013.

Esittelysivu
2014
Lysistrate
Image 2

Aikamatka edes ja takaisin. Kyseessä on antiikin komedia, jonka lähtökohdat ovat sodanvastainen sanoma, mutta teksti sisältää paljon ikiaikaisia näkökohtia miehen ja naisen suhteeseen sekä ilakointia seksin kustannuksella. Yhteistuotanto JKO:n teatterilinjan kanssa.

Esittelysivu
2014
Seitsemän siskosta ja kaksi muuta
Image 2

Kolme näytelmää yhdessä esityksessä. Teemana kaikissa kolmessa lyhytnäytelmässä kulkee ystävyys, toveruus, kaipuu ja ihmisenä olemisen vaikeus. JKO:n teatterilinjan esitys.

Esittelysivu
2013
Pidä rakkautes
Image 2

Kyseessä on musiikkipitoinen tumma komedia fantasiaelementeillä. Kertoo elämänpelosta, rakkaudesta ja sen sellaisesta. Aino Martiskaisen näytelmän kantaesitys.

Esittelysivu
2013
Olviretki Schleusingenissa
Image 2

Näytelmässä käsitellään sodan mielettömyyttä oluenhuuruisesta näkökulmasta. Onko sodassa, rakkaudessa ja humalanhaussa kaikki keinot sallittuja?
Aleksis Kiven klassikkonäytelmä.

Esittelysivu
2013
Tyngät
Image 2

Tyngät koostuu kahdesta erillisestä lyhytkomediasta. Molemmissa pohditaan elämänvalintoja, identiteettiä ja ihmissuhteita. Mukana on erityisesti naisnäkökulma itsensä löytämiseen.
Kaksi erillistä lyhytkomediaa.

Esittelysivu
2013
Kotikonnuilla
Image 2

Pohjanmaalaiseen pieneen kylään on lama vaikuttanut, myös Mäkelän perheeseen. Kamala onnettomuus hiljentää pian koko värikkään kylän. Luonnemaskeilla näyteltävä esitys on sanatonta teatteria, jossa näyttelijöiden fyysisyys, sekä valloittava musiikki ovat pääosassa.
Maskinäytelmän kantaesitys.

Esittelysivu
2012
Yksi lensi yli käenpesän
Image 2

Voidaanko ihmisille tehdä mitä tahansa, kuten lobotomiassa 1960-luvulla? Entä typistääkö ihminen itse itseään nykykoneistossa, kuin lobotomiassa? Näytelmä kertoo siitä, miten koneisto toimii ja kuinka kohta huomaat olevasi osa sitä.
Maailmankuulu mielisairaalaan sijoittuva draama on toteutettu yhteistyössä mielenterveysyhdistys Kello ry:n kanssa.

Esittelysivu
2012
Madaamit
Image 2

Jaakolle ei kukaan kertonut, että Marikan vaaleanpunaisen vauvahaaveen totetuminen tuo taloon myös daamit - anopit, äidit, tyttäret ja puolisot - jotka tietävät kaikesta kaiken.
Tuomas Parkkisen kirjoittama groteski komedia.

Esittelysivu
2012
Pessi ja Illusia
Image 2

Illusia-keiju sateenkaarelta tapaa maan päällä peikonpoika Pessin, joka tutustuttaa tämän kotimetsäänsä ja sen asukkaisiin. Illusia huomaa, ettei elämä maan päällä olekaan aivan sellaista, kuin hän on luullut.
Nuorten teatteriryhmän oma näkemys Yrjö Kokon klassikosta.

Esittelysivu
2012
Dario Fon 4 monologia
Image 2

Italialainen Dario Fo tunnetaan yhteiskuntakriitikkona, joka maassaan puhuu usein kirkon ja poliitikkojen vallankäytöstä. Korruption, lahjonnan, järjestäytyneen rikollisuuden ja aborttilainsäädännön vastustamisen vuoksi häntä on uhkailtu usein jopa väkivallalla. Vanhoihin Commedia dell’arte-hahmoihin perustuvalla kerronnallaan hän saa tarinansa kuitenkin hulvattomaan lentoon ja loistoon.
Nobel-palkitun kirjailijan teksteihin perustuva monologiesitys.

Esittelysivu
2011
Huojuuko Harju?
Image 2

Jyväskylän Kansannäyttämön ja Jyväskylän Matkailuoppaiden yhteistyössä toteuttama esitys. Oppaiden historiakierroksella Harjulla tavataan tuttuja ja tuntemattomia jyväskyläläisiä. Alvar Aalto, Jyväsjärvi ja moottoritie, miten ne liittyvät Harjuun? Sekin asia selviää.
Alussa opastettu historiakierros Harjulla, jonka jälkeen kesäteatteriesitys.

Esittelysivu
2011
Nuotiotarinoita
Image 2

Idyllisen Varpulan kylän keskiössä on Mattiloiden kahvila. Varpulaan saapuu reportteri. Kohta reportteri löytää itsensä tekemässä muistiinpanoja omituisten sattumusten sarjasta. Nuorten improvisaation kautta ideoima kohtausluettelo on ainoa käsikirjoitus esiintyjille. Näytelmä on siis joka kerralla hieman erilainen!
Nuorten teatteriryhmän näytelmä.

Esittelysivu
2011
Tiimi
Image 2

Hiljattain tapahtunut tragedia pysäyttää hyvin menestyvät, itsekeskeiset uraohjukset miettimään elämää hieman syvemmältä ja repimään auki vanhoja haavoja. Punnitaan elämää ystävyyden, perheen ja uran välillä.
Pasi Lampelan kirjoittama traaginen komedia.

Esittelysivu
2011
Olipa kerran Punahilkka... ja pari muutakin
Image 2

"Onpa kerran Punahilkka. Eräänä päivänä Punahilkka pukee ylleen punaisen lakkinsa", aloittaa kertoja. Sivut sekoavat, kertojat vaihtuvat ja yhtäkkiä metsässä alkaa vilahdella tuttuja satuhahmoja Hannua ja Kerttua myöten. Mitä tapahtuu, kun Punahilkka kohtaakin metsässään muita päähenkilöitä? Minkähänlainen soppa tästäkin syntyy?!
Lasten teatterikerhon näytelmä.

Esittelysivu
2011
Pieni hetki riittänee...
Image 2

Tragikoominen näytelmä vanhasta luopumisesta ja uuden hyväksymisestä. Sopivasti "kalsaria" ja jotain kaunista. Tarinaa siivittävät tanssi, laulu ja Rauli Badding Somerjoen musiikki.
Musiikkinäytelmä.

Esittelysivu
2010
Eikä yksikään pelastunut
Image 2

Ääni gramofonista keskeyttää hauskanpidon: "Kävi kymmenen pientä neekeripoikaa yhdessä pöytähän, vaan yksi kun ruokahan tukehtui, jäi jäljelle yhdeksän". Yksi kymmenestä vieraasta saarella on kuollut. Mutta seuraavana aamuna avaa silmänsä vain kahdeksan.
Agatha Christien romaaniin perustuva jännitysnäytelmä.

Esittelysivu
2010
Jotuni-festari
Image 2

Kahdelta ohjaajalta kolmena päivänä viisi eri tarinaa: Kun on tunteet, Matami Röhelin, Kyökin puolella, Ikkunanpesijöitä ja Josefiina.
Maria Jotunin lyhytnäytelmiä.

Esittelysivu
2010
Sakset kivi paperi
Image 2

Näytelmässä pelikenttänä on suvun yhteinen kesämökki, ja kolmea näytöstä hallitsevina elementteinä viha, itsesääli ja rakkaus. Kesäteatterikliseistä ammentava tunnelmien kuvaus ei suhtaudu itseensä turhan vakavasti - silti hulvattoman kohelluksen takaa on paikoin aistittavissa aito, haavoittuva ihminen.
Raila Leppäkosken kirjoittama "3-näytöksinen tragikoominen opetusnäytelmä".

Esittelysivu
2010
Samppa, Suhonen ja outo hiippari
Image 2

Juuri ennen kesälomaa kertovat Sampan, Suhosen ja Sailan vanhemmat järkyttävän uutisen: perhe muuttaa maalle! Joella alkaa kuitenkin tapahtua kummia. Miksi sudenkorennoissa on outoja merkkejä?
Lasten teatterikerhon näytelmä.

Esittelysivu
2010
Nukke on tyttö ja tyttö on
Image 2

Lasten teatterikerholaisten ideoima ja ohjaajien kokoama esitys kertoo humoristisen, koskettavan ja taianomaisen tarinan ystävyyden ja rakkauden voimasta.
Lasten teatterikerhon näytelmä.

Esittelysivu
2010
Ruunajaiset
Image 2

Olipa kerran tarina ritateista… Kotien ritareista. Ruunajaiset on ritariaikaan sijoittuva satiirinen komedianäytelmä, jossa miehet ovat tyytyväisiä rooliinsa. Lastenkamarissa. Ja jossa naiset pyörittävät linnan taloutta ja tietävät kaapin paikan. Teos esittää kutkuttavia, mieltä piinaavia kysymyksiä, sekä suoria ja epäsuoria vastauksia meidän nykypäivämme tasa-arvosta.
Tuomas Parkkisen kirjoittama satiirinen komedianäytelmä.

Esittelysivu
2010
Kipukynnys
Image 2

Näytelmä urheilun maailmasta. Nuoria uimareita valmennetaan huipputasolle. Näytelmä on kipeä, koskettava ja hauskakin surrealistinen tarina, jossa ei aina muisteta miksi uidaan ja miten haetaan puuttuvia sekunteja.
Käsikirjoittaja Otso Kautto on teatteriohjaaja ja entinen kilpauimari.

Esittelysivu
2009
Kullervo - kesäteatterin lisäesitykset sisällä
Image 2

Jyväskylän Kansannäyttämön kesällä 2009 Harjun kesäteatterissa esittämä Kullervo palaa esitysohjelmistoon yleisön kysynnän ja työryhmänsä kaipauksen vuoksi.
Esittely Kullervosta kesäteatterissa alempana.

Esittelysivu
2009
Kullervo
Image 2

Kullervo on muinainen ja nykypäiväinen legenda ja balladi suomalaisesta metsässä. Se kertoo tarinaa irtisanotusta tehtaanjohtajasta, joka palaa kotiseudulleen pitämään karaokebaaria. Johtajan elämä on todellisesta elämästä, vain nimet on vaihdettu. Kalevalainen legenda Kullervosta elää myös meidän jokapäiväisessä elämässämme.
Elias Lönrotin keräämän aineiston innoittama musiikkinäytelmä.

Esittelysivu
2009
Päivikin satu
Image 2

Mitä tapahtuu kun Päivikki, pienen metsätöllin tyttö, tapaa metsässä keijut, jotka vievät hänet Satumaahan? Luvassa on klassinen näytelmä lapsilta lapsille. Esitystä suositellaan yli 3-vuotiaille.
Lasten teatterikerhon näytelmä.

Esittelysivu
2009
Näkymättömissä
Image 2

Näytelmä on tarina 8-vuotiaasta Niilo-pojasta ja hänen huumeriippuvuudesta kärsivästä äidistään. Niin näytelmän käsikirjoitus kuin toteutuskin ovat kokonaan jo aikaisemmin teatterin tekemisen alalla aikaansaaviksi ja osaaviksi osoittautuneiden nuorten käsialaa.
Nuorten teatteriryhmän näytelmä.

Esittelysivu
2009
Passion - Pieni munasarja
Image 2

Sisältönä on lauluja ihmisten - vallankin naisihmisten -henkisiltä intiimialueilta ja vieläkin syvemmältä.
Naiskuoro Harppujen musiikkiesitys.

Esittelysivu
2009
Stand Up, Jesus!
Image 2

Jeesuksen elämäntarinan komedian muotoon sovittava näytelmä tuo maailman kuuluisimpaan tarinaan uuden näkökulman, joka yhdistää erään länsimaista maailmankuvaa keskeisesti muotoilleen kertomuksen ja kyvyn osata nauraa perinteisille tulkinnoille.
Tuomas Parkkisen kirjoittama komedia.

Esittelysivu
2009
Helppo on lempeä pyytää -lisäesitykset
Image 2

Yleisön pyynnöstä viisi lisäesitystä tammikuussa.
Esittely myös alempana tällä sivulla.

Esittelysivu
2008
Naiskuoro Harput - Sohvapohjalta
Image 2

Yleisön pyynnöstä: neljä lisäesitystä. Mitä kaikkea sohva elämässä merkitseekään?
Esittely myös alempana tällä sivulla.

Esittelysivu
2008
Helppo on lempeä pyytää
Image 2

Jyväskylän Kansannäyttämön Miilu-teatterissa on marras-joulukuussa 2008 valoa yössä ja miehen elämää. Helppo on lempeä pyytää on esitys rakkauden voimasta. Kyseessä on Tuomari Nurmion laajaan ja monipuoliseen laulutuotantoon perustuva musiikkipitoinen näytelmä, jota elävöittävät Kari Hotakaisen viiltävän tarkat tekstikatkelmat.
Musiikkinäytelmä.

Esittelysivu
2008
Pikku jättiläinen
Image 2

Kesäteatterityöryhmä tuo tuoreella ja raikkaalla tulkinnallaan yhteen yleisölleen erityisen rakkaan, Jyväskylässä 1985 kantaesityksensä saaneen, Sirkku Peltolan kiitellyn näytelmän ja suomalaisen luonnon läheisyydellä tunnelmoivan esityspaikan.
Suositun näytelmän uusi tulkinta kesäteatterissa.

Esittelysivu
2008
Kerran - kun elämä kääntää sivuaan
Image 2

Näytelmä nuorista.
Nuorten teatteriryhmän näytelmä.

Esittelysivu
2008
Sohvapohjalta - Näillä mennään
Image 2

Mitä kaikkea sohva elämässä merkitseekään? Tämä kollektiivisestituotettu kokoNAIStaideteos luotaa rehellisiä lausuntoja sohvaelämästä ja -todellisuudesta - tietenkin naisihmisten nahkatuntumalla. Luvassa on siis sohvaperäisiä tarinoita vanhoin ja uusin kansansävelin ja -aatoksin. Itse survottu ja hartauvella hapatettu.
Musiikkiesityksestä vatuussa Naiskuoro Harput.

Esittelysivu
2008
Valossa näkyy reikä
Image 2

Valossa näkyy reikä on ihmisen katse, musta aukko, ilmastonmuutos, valkoinen ruutu valkoisella pohjalla. Kyseessä on filosofinen tutkielma, ekologinen metafora katseesta ja katsottavana olemisesta.
Osaksi virtuaalinen, filosofinen tutkielma näyttämöllä.

Esittelysivu
2007
Tule hyvä kakku!
Image 2

Valoa absorvoivassa ympäristössä toteutettu mustan teatterin taianomainen fantasia on kertomus 6-vuotiaan Sannin sekä hänen vanhempiensa maanantai-illasta erään eskaripäivän jälkeen. Näytelmä on tarkoitettu yli 5-vuotiaille lapsille ja etenkin heidän vanhemmilleen.
Perinteisen ja mustan valon teatterin yhdistelmä.

Esittelysivu
2007
Jonakin aamuna ennen sarastusta
Image 2

Musiikillinen kokonaisuus tuo lavalle lauluja ja runoja Juice Leskisen tuotannon eri vaiheista. Valinnassa on pyritty välttelemään suurimpia hittejä ja osumaan Juicen kertojataidon kestävään ytimeen.
Musiikkinäytelmä.

Esittelysivu
2007
Aleksis Kivi ja Serbian Prinsessa
Image 2

Jyväskylän Harjun kesäteatterissa on kesällä 2007 harvinainen tilaisuus todistaa serbialaisen hoviseurueen ja suomalaiskansallisen Seitsemän veljeksen hahmojen kohtaamista.
Antero Viinikaisen näytelmätekstin kantasitys.

Esittelysivu
2007
Yksi rikos, pullotettuna
Image 2

Kunniamainintoja KeHY:n Teatteriaallossa 2007: Tyylilajiltaan eheästä ja toimivasta, ryhmässä syntyneestä käsikirjoituksesta. Kunniamaininta salapoliisi Amanda Heleniukselle ja apuri Elli Tomperille toistensa näyttelijäntyötä tukevasta yhteispelistä. Kunniamaininta säteilevästä lavakarismasta Lasse Ketkunperän roolin tulkitsevalle Mikael Malkamäelle.
Nuorten teatteriryhmän näytelmä.

2006
Köyhän laulu
Image 2

Jyväskylän Kansannäyttämö sukeltaa köyhyyden vaihteleviin oloihin Veli-Pekka Kelloniemen kirjoittamassa ja Jorma Böökin ohjaamassa näytelmässä Köyhän laulu. Musiikkipitoinen näytelmä kertoo nuoren tytön, Vuokon, kasvutarinan köyhyyden oloissa eri vuosikymmenillä.
Musiikkinäytelmä.

Esittelysivu
2006
Vetoapua ja läheltä piti -tilanteita
Image 2

Suomalaisilta puuttuu taito elää hetkessä. Me olemme jatkuvasti varautumassa pahimpaan. Teatteri taiteenmuotona tarjoaa tuollaisen hetken – hetken joka irrottaa arjesta. Siksi teatteri on hyvin suosittu harrastuksena niin lavan kuin katsomonkin puolella. Elämys tahi kokemus vaatii niin katsojien kuin esiintyjienkin läsnäolon. TULE HARJULLE KESÄLLÄ 2006, NIIN ME LUPAAMME OLLA LÄSNÄ!
Blues-komedia.

Esittelysivu
2005
Hännätön
Image 2

Jyväskylän Kansannäyttämö esittää teatteri Miilulla Hännätön-musiikkinäytelmää 17.11.2005 alkaen. Näytelmän on käsikirjoittanut Gösta Knutssonin Pekka Töpöhäntä -kirjojen henkilöhahmojen idean pohjalta Lotta Dufva.
Musiikkinäytelmä.

Esittelysivu
2005
Molière: Saituri
Image 2

Molièren työtä komedianäytelmän kehittäjänä pidetään ylittämättömänä, minkä todistaa hänen näytelmiensä elossa pysyminen meidän päiviimme saakka. Nyt runsaat kolmesataa vuotta myöhemmin Harjun kesäteatteri tarttuu kiinni Molièren klassikkoon. Heinäkuussa 2005 saa ensi-iltansa Molièren Saituri.
Klassikkonäytelmä.

Esittelysivu
2004
Finnhits II
Image 2

Jyväskylän Kansannäyttämöllä palataan ajassa muutama vuosikymmen taaksepäin, kun FinnHits II - Factaa ja Fokusta - saa ensi-iltansa.
Musiikkinäytelmä.

Esittelysivu
2004
Miljoonavaillinki
Image 2

Vuoden 2004 Harjun kesätetterissa ensi-iltansa saa Mika Waltarin komedia Miljoonavaillinki.
Mika Waltarin komedia.

Esittelysivu
2004
Hourula
Image 2

Hourula on tarina ihmisistä, jotka ovat menettäneet vallan mieleensä, joiden kokemusta elämästä leimaa vahva ulkopuolisuus, tunne etteivät mahdu tähän maailmaan...
Musiikkinäytelmä.

Esittelysivu
2003
Push up
Image 2

Millaisia ovat naisten unelmat? Kohtaavatko nämä unelmat todellisuuden? Push up! on räväkkä esitys, jossa ei puhuta naisten vanhenemisesta ja hormoneista vaan unelmista...
Musiikkinäytelmä.

Esittelysivu
2003
Nuori mylläri
Image 2

Harjun kesätetterissa esitetään tänä kesänä Maiju Lassilan Nuori Mylläri.
Komedia.

Esittelysivu
2003
Uuden teatteritilan rakentaminen
Image 2

Jyväskylän Kansannayttamö on menettänyt vanhat tilansa Vehkakadulta. Nyt on aika keskittyä uuden teatteritilan rakentamiseen Sammonkadulle ja kesän sekä syksyn 2003 ohjelmiston suunnitteluun.

2002
Pirun kaunis tyttö
Image 2

Satukirjankuvittaja Leevi Kuusi pakenee velkojiaan, vaimoaan ja menneisyyttään sadun maailmaan, jossa sankarit ovat juuri niin komeita ja kääpiöt täsmälleen niin pieniä, kuin hän haluaa ne piirtää...
Komedia.

Esittelysivu
2001
Vapauden kaiho
Image 2

Kanadassa vuonna 1925 on suuri päivä suomalaisyhteisölle - itse Paavo Nurmi on tulossa antamaan juoksunäytöksen, joten kevätjuhla on saamassa poikkeukselliset puitteet...
Aira Airolan näytelmän kantaesitys.

Esittelysivu


Historia ja galleria

Image 2

Jyväskylän Kansannäyttämö ry:n historiaa lyhyesti aina alkuhetkestä vuodesta 1956 lähtien.

Historiaosion koostaminen on vielä kesken.

Palvelut

Image 2

Linkkejä Jyväskylän Kansannäyttämö ry:n omiin palveluihin ja muita hyödyllisiä linkkejä.

Palvelut-osion koostaminen on vielä kesken.Omat palvelut

Jäsenrekisteri

(Muita palveluja kehitetään)Muut linkit

Muita Keski-Suomen teattereita ja teatterialan toimijoita löydät tästä linkistä.